Borélesztő saccharomices 20 g.

350 Ft

A SACCHAROMYCES CEREVISIAE italipari alkoholos erjesztésre használatos aktív szárított élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae. Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet tartalmaz grammonként.
Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták. A gyors erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződást és javítja az alkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100000 élesztőre deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony. Az olcsó élesztők kategóriájában ez a garancia az egészséges, tisztaízű borok és párlatok erjesztésére.

ERJESZTÉSI TULAJDONSÁGOK: Gyors erjedésindítás, egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik. Nem képez habot. Kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket. Tiszta ízű borokat és párlatot erjeszt.

ERJESZTÉSI HŐMÉRSÉKLET-TARTOMÁNY: 15-34 oC hőmérséklet-tartományban erjesztőképes.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS: Az élesztőt a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű 35- 40 °C hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag hőmérséklete 25 °C alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egylépésben
ne érje 10 °C-nál nagyobb, sokkoló hőmérsékletkülönbség. Beoltási élesztődózis: 20 g/hl
erjesztendő anyag. Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30 g/hl-re.

TÁROLÁS ÉS KEZELÉS: A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástól számított 24 hónapig stabil marad.

SZÁRMAZÁSI HELY: Európai Unió.

Cikkszám: BORELESZTO-SACC Kategória:

További információk

Gyártó

Al-ko

Mennyiségi egység

db

EAN

2000000721774